Поспілкувався з міським головою Русланом Пилипчуком та головним підрядником, щоб дізнатися, чи все готово до прийому дітей. Обговорили питання, які ще треба вирішити, щоб якнайшвидше відкрити довгоочікуваний заклад.

Новий садочок дасть можливість забезпечити дошкільною освітою ще 150 березнівських малюків, які живуть у новому мікрорайоні міста. Історія будівництва дитсадка на вул. Б. Хмельницького розпочалася ще 2016 року. Як розповів Руслан Пилипчук, перші 850 тисяч гривень фінансової підтримки місто отримало саме від Рівненської облради. Ще 500 тисяч гривень виділили з міського бюджету та 360 тисяч гривень — з районного, що дало змогу розпочати будівництво. А вже з 2017 року об’єкт отримує фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, а також з бюджету міста. Це — 58 мільйонів гривень і 8,5 мільйона гривень відповідно.

«Це один з об’єктів, який я, як депутат обласної ради від Березнівського району, поставив собі за мету добудувати. Тому сьогодні дуже приємно, що завдяки спільній роботі багатьох людей, моїх колег-депутатів, місцевої громади ми віднайшли в бюджетах різних рівнів кошти і маємо сучасний дитсадок, який уже зовсім скоро наповниться дітьми», — каже голова Рівненської облради Олександр Данильчук.

Рівненська область.

Фото автора.