В ОДА повідомили, що в Городенківській ЗОШ № 2 фініш капремонту заплановано наприкінці вересня. Основні роботи підрядна організація вже завершила, тож навчальному процесу не перешкоджатимуть. Тим паче що район до 7 вересня — у «червоній зоні».

Трохи гірші справи з реконструкцією Яремчанської ЗОШ № 1. Там не повністю надійшло фінансування з місцевого бюджету. Міський голова Василь Онутчак пояснює таке зволікання червневою стихією. Мовляв, саме на боротьбу з наслідками повені скерували кошти насамперед.

Капітальний ремонт Гаврилівського ліцею Переріслянської ОТГ також на стадії завершення. Попри те, що фінансування з місцевого бюджету мізерне, будівельники виконують роботу справно.

Найкраща ситуація — з реконструкцією Брошнів-Осадського ліцею. Голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів повідомив, що цим проектом забезпечили енергозберігаючі заходи: перекриття та утеплення даху, утеплення та фарбування фасаду, заміну всіх вікон та дверей на енергозберігаючі, утеплення підвальних приміщень.

«За кошти бюджету ОТГ ми капітально відремонтували їдальню. Продовжуємо створення в цьому ліцеї та в усіх інших школах громади нового освітнього простору для першокласників у рамках НУШ», — запевнив Назарій Іванів.

Капітально оновлений Замулинецький НВК «ЗОШ І—ІІІ ступенів — ДНЗ» урочисто відкриють 28 серпня. Матеївецька ОТГ забезпечила стовідсоткове співфінансування проекту. В.о. голови Любомир Веселовський розповів, що тут створено належні умови для учнів початкових класів та дошкільнят. А завуч закладу Наталія Джигринюк запевнила, що нового начального року з нетерпінням чекають і малеча, і їхні батьки, і педагоги.

Івано-Франківська область.