Генеральні директори «Первомайськвугілля» Борис Перепелиця та «Лисичанськвугілля» Ігор Малишевський вручили гірникам відомчі нагороди — відзнаки «Шахтарська слава» і «Шахтарська доблесть» і традиційно побажали «м’якого» вугілля та твердої крівлі.

Звертаючись до працівників вугільних підприємств, голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай наголосив: «Переоцінити будь-яку роботу складно, але вашу — складніше вдвічі! Не-припустимо, щоб люди, які щодня ризикують життям, не отримували вчасно заробітну плату. Я зроблю все, що від мене залежить, щоб у магазинах ніколи не з’являлись оголошення: «Шахтарям у борг не даємо!».

Сергій Гайдай (на знімку ліворуч) привітав вугільників із прийдешнім святом і вручив нагороди Луганської ОДА.

На підконтрольній українській владі території області працює вісім шахт — по чотири на кожному з цих підприємств. Робочими місцями забезпечено понад 7500 осіб. Так, у ДП «Первомайськвугілля» працюють 4307 осіб, в АТ «Лисичанськвугілля» — 3202.

Загальний обсяг видобутої товарної продукції цьогоріч становить 129,1 тисячі тонн вугілля. За січень—липень 2020-го обсяг реалізованої товарної продукції у діючих цінах без ПДВ по вугільних підприємствах області — 165,4 мільйона гривень.

Окрім того, на балансі обох підприємств перебувають об’єкти соціальної інфраструктури, в тому числі п’ять дитячих садків: і для дітей робітників шахт, і для інших жителів цих міст.

Фото прес-служби Луганської ОДА.