Таку інформацію оприлюднило обласне управління статистики. За перше півріччя 2020-го за рахунок усіх джерел фінансування освоєно майже 4,5 мільярда гривень інвестиційних коштів. Частка Вінниччини в загальнодержавному обсязі капітало-вкладень порівняно з іншими регіонами становила майже три відсотки. У розрахунку на одну особу освоєно майже три тисячі інвестиційних грошей. За цим показником область нині на шостому місці в державі, піднялася на три сходинки вище, ніж торік.

Власні кошти підприємств та організацій залишаються основним джерелом капітальних інвестицій, за вказаний вище період вони становили 72,3 відсотка від загальної суми. Надходження від місцевих бюджетів (7,3 відсотка коштів) істотно перевищують суму з державного бюджету (2,3). Мало використано банківських кредитів — 3,2 відсотка.

Статистика уточнює, що приблизно половину капітальних інвестицій (42,5 відсотка) вкладено в технічне вдосконалення машин, обладнання та інвентарю. На другому місці за видами активів — нежитлові будівлі (22,5). Ще 14,2 відсотка коштів надійшло на спорудження житлових будинків, їх внесло населення з власних заощаджень. На заміну інженерних споруд витратили 7,2 відсотка інвестиційних грошей, оновлення і ремонт транспортних засобів — 8,1.