Ініціатором вшанування пам’яті тих, хто не повернувся з війни на сході держави, став настоятель храму протоієрей Орест Шпак, ідеться в повідомленні сайту Калинівка.Сіty. Священик одночасно служить капеланом у полку оперативного призначення імені Івана Богуна Нацгвардії України, що дислокується в Калинівці. Не раз перебував поруч із бійцями у районі бойових дій.

За словами священика, ідея створити пам’ятний знак виникла в нього після одного з повернень з Донбасу. Її реалізацію підтримали віряни храму, а будівельні роботи виконували демобілізовані учасники бойових дій. «Усім разом нам вдалося зробити святу справу», — каже отець Орест.

Десятеро мешканців Калинівського району віддали своє життя в боях з російськими окупантами. Наймолодшому з них Юрію Пилипчуку на час загибелі у 2014-му виповнилося лише 23 роки. Найстаршому, Юрію Гринчуку із села Грушківці, було 44 роки.

Не повернулися з війни Юрій Бабко з Павлівки, Вячеслав Катрич та Сергій Яремчук з Калинівки, Віктор Ліпський з Малих Кутищ, Олександр Мартинюк із Забари, Володимир Савчук з Іванова, Анатолій Фарісей з Шепіївки, Михайло Щербанюк із Бережан. Їхні прізвища називали під час молебню. За їхні душі молилися присутні.

Фото з сайту Калинівка.Сіty.