Директор школи Наталія Климчук запросила учнів і гостей до нового закладу.

Як зазначив під час виступу міський голова Сергій Моргунов, будівництво було розраховано на сім-вісім років, але спорудили школу протягом п’яти. Зробити це вдалося завдяки спільним зусиллям інвестора, облдержадміністрації та коштам міськради. Істотною підтримкою стала фінансова децентралізація.

Гімназія має два великі спортивні зали з душовими та роздягальнями. У їдальні одночасно можуть харчуватися 250 учнів. Актова зала розрахована на 356 місць, там же бібліотека і читальна зала. На кожному поверсі санвузли й вбиральні. Приміщення пристосоване для дітей з особливими потребами: встановлені ліфти, входи обладнані пандусами.

У новому закладі освіти навчатимуться 1339 учнів, з яких 311 першокласники. Учні молодших класів матимуть свою територію. У їхню частину приміщення є окремий вхід, своя рекреаційна зона, свої санвузли.

Очільник Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов, вітаючи з новосіллям педагогічний і учнівський колектив, повідомив, що гімназія була включена до об’єктів національної програми «Велике будівництво. «Наша принципова позиція полягала в тому, щоб завершити будівництво у цьому році, до Дня знань», — наголосив Сергій Борзов.

Прем’єр-міністр України у 2016—2019 роках Володимир Гройсман зазначив, що нова школа збудована за найбільш сучасними стандартами. За його словами, децентралізація дала можливість збільшити фінанси на місцях, важливо, щоб цей інструмент працював і надалі, щоб з’являлися нові школи по всіх регіонах держави.

Промовці висловили подяку будівельникам з концерну «Поділля», які звели об’єкт.

Фото з сайту Вінницької міськради.