Вона нагадала про справу наїзду на трьох курсанток, який здійснив військовий у стані алкогольного сп’яніння. Двоє з дівчат втратили кінцівки, а ще одна — перебуває у важкому стані. «Ми перебуваємо в ситуації, в якій цю справу ніхто не бере під особистий контроль», — сказала вона. Політик наголосила, що на ситуацію не можна закривати очі тільки тому, що в ній фігурує офіцер, адже трьом дівчатам знищили майбутнє. За це має хтось відповідати.

Софія Федина поінформувала, що разом зі своїми колегами по фракції стежитиме за тим, як розвиватимуть події. «Ми не дамо спуску, бо незалежно від того, хто вчинив злочин, він має бути покараний за законом, — наголосила парламентарій. — Саме ці дівчата, які намагалися стати медиками й лікувати передусім військовослужбовців, повинні мати нашу підтримку, загальну жіночу та всеукраїнську солідарність».

Під час брифінгу С. Федина нагадала також про випадок, який стався під час візиту Президента Володимира Зеленського в місто Дніпро 26 серпня. Тоді дві активістки, які намагалися передати петицію главі держави, отримали тілесні ушкодження через дії охорони очільника країни та невідомих осіб. Винуватих у цій ситуації також не визначено.

Парламентарій закликала главу держави втрутитися в ситуацію задля встановлення справедливості.