На знімку: Дмитро Дячук, Богдан Войтович і Олександр Кириченко (зліва направо) на березі ставу, з якого врятували жінку.

У липні нинішнього року вони дістали з озера непритомну жінку та надали їй першу допомогу. Завдяки цьому 35-літня мати однокласниці одного з рятівників може святкувати день народження вдруге.

«За мужність і самовіддані дії, виявлені у врятуванні життя людини, нагородити медаллю «За врятоване життя» учня загальноосвітньої школи № 3 міста Жмеринки Богдана Войтовича, учня Станіславчицької загальноосвітньої школи Дмитра Дячука та студента Хмельницького національного університету Олександра Кириченка», — йдеться в указі глави держави від 1 вересня 2020 року.

«Першого вересня після уроків був дзвінок із Міносвіти, нам повідомили про указ Президента, — розповіла «Голосу України» мати Богдана Войтовича Людмила Василівна. — Ми із сином були вже вдома. Тоді Богдан зателефонував Олександру Кириченку та Дімі Дячуку. На той момент вони ще не знали про нагороду».

Того самого дня Людмилу Василівну та її сина щиро привітала і народний депутат України по їхньому округу Ірина Борзова.

Фотографії трьох героїв нині можна побачити на Дошці пошани у центрі Жмеринки. Її урочисте відкриття відбулося напередодні 29-ї річниці незалежності держави. За словами співрозмовниці, всіх трьох юнаків запросили на урочистості. Крім того, її син Богдан Войтович отримав грошову премію від Жмеринської міськради за відмінні успіхи в навчанні.

Фото з сайту ЖмеринкаСіті.