Автори текстів 22 плакатів — німецькі історики Беттіна та Уте Фреверт — через призму людських емоцій та почуттів розповіли про сто років новітньої історії Німеччини, починаючи з 1919-го по 2019-й.

Документальні фото, представлені на виставці, демонструють підйоми та падіння, спадкоємність та переломи в емоційних світах, які позначилися на суспільстві та історичних процесах за останнє сторіччя.

Проект підготовлений за підтримки Фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» та Федеральним фондом із досліджень диктатури Соціалістичної партії Німеччини під патронатом федерального міністра закордонних справ Гайко Мааса.

«Актуальність виставки у тому, — зазначила її куратор Марина Бугеря, — що її матеріали висвітлюють почуття, притаманні не лише німцям у переломні етапи історії. Страх і гнів, піднесення і зневіра, радість і смуток — ці емоції спільні для обох народів. Влада і почуття завжди міцно пов’язані. Побудувати демократичну, вільну державу без урахування емоцій неможливо».

Слід зазначити, що виставка викликала неабиякий інтерес в істориків, краєзнавців, студентів вищих навчальних закладів, а також політтехнологів, задіяних на місцевих виборах.