На знімку: пробні партії хліба у новій пекарні.

Старе Село, що у Рокитнівському районі на Рівненщині, розміщене за 72 кілометри від райцентру Рокитне, неподалік кордону з Білоруссю. Але побутові умови в оселях тут не гірші, ніж у місті, у магазинах все є, аби гроші. А ось учора тут відбулось офіційне відкриття пекарні комунального закладу «Благоустрій» Старосільської сільської ради.

— Тепер мешканці сіл нашої ОТГ матимуть свій свіжий хліб, попит на який є. Адже майже дев’яносто відсотків сімей у нас багатодітні. Перші пробні партії чорного і білого хліба розійшлися на ура! — розповідає голова Старосільської ОТГ Михайло Кузьмич. — Його ми продаємо у магазині при пекарні без жодних торговельних накруток, тому він дешевший, ніж в інших торгових точках сіл. Згодом пектимуть також батони і булочки.

— У пекарні та магазині при ній працевлаштовано дванадцять місцевих мешканців, — продовжує Михайло Кузьмич. — Для пекарні придбали автомобіль «Рено-майстер» за власні кошти. Загалом із місцевого бюджету на реалізацію проекту пекарні пішло два мільйони гривень. Але ми не жалкуємо, бо розуміємо, що це потрібний проект. Адже не завжди здалеку завозилися у села свіжі хлібобулочні вироби, а тепер люди смакують усім свіжим.

Загалом Старосільська ОТГ у цьому статусі багато зробила з благоустрою сіл, бюджетних закладів. Та й голова ОТГ Михайло Кузьмич, як то кажуть, на своєму місці — вболіває і сумлінно трудиться на благо громади. Як свідчення цього — бюджет ОТГ у цьому складному році, у період карантину, перевиконується з місяця в місяць.

Фото Олесі ГРЕБІНЕВИЧ.