Позитивну реакцію містян викликали мурали під назвою «Геометрія» (школа мистецтв № 3), «Муза» (школа мистецтв № 1) і «Тато з донькою» (школа мистецтв № 2). До їхнього створення доклали руку відомі українські муралісти в рамках проекту «Сучасне мистецтво для покоління Z».

Незабаром на фасадах запорізьких музичних шкіл і бібліотек з’являться ще п’ять нових арт-об’єктів. Один із них присвячений святкуванню 250-річчя міста і його розмістять в частині старого Олександрівська. Відновлюють і мурал «Усе, що тобі потрібно, — це любов» (пл. Пушкіна), який був створений у рамках проекту «Сучасне місто» за підтримки USAID, ГО «Культпрожектор» і Олександрівської районної адміністрації в 2016 році.

«У нас дуже класна архітектура пострадянського простору. Наносити мурали ми почали саме на фасадах музичних шкіл. Упевнений, діти, які відвідують заняття, повинні передусім розуміти, що вони перебувають поруч із чимось прекрасним — культурою і мистецтвом», — розповідає заступник директора департаменту культури та туризму міськради Катерина Сімонова.

Тривають роботи зі створення чергового муралу «Космічна музика, яка зрозуміла всім!» на фасаді музичної школи № 8 у Комунарському районі. Площа арт-об’єкта становить майже сто квадратних метрів. Він займає навіть не одну, а кілька стін будинку.

Його автор — запоріжець Роман Халілов. Він розробляв логотипи більшості українських міст. Також його відомі плакати «Запоріжжя — це Україна» в 2014 році прикрашали весь центральний запорізький проспект. Малює мурал і втілює свій унікальний авторський задум за назвою «Космічна музика, яка зрозуміла всім!» уперше.

«Це для мене рідний район — я тут народився й виріс. Мене зацікавила ідея нанесення тематичної картини на фасаді цієї школи. Оскільки це Космічний мікрорайон, зображений прибулець із музичним інструментом, а навколо — Всесвіт», — каже художник.

Зображення наносять на стіну за допомогою проектора, а потім уже розмальовують. Щоб мурал тримався якомога довше в його первозданному вигляді — не втрачав чіткості й зберіг яскравість фарб — перед розписом фасаду провели підготовчі роботи — обробили покриття.

У музичному і художньому відділеннях школи займаються майже півтисячі учнів. На думку директора закладу Геннадія Скрипнікова, малюнок повинен надихати дітей на творчість.

«Мета муралу — спонукати дітей до творчих перемог. Він перетворює школу на справжній творчий храм», — зазначає він.