Комітет, зокрема, визнав таким, що відповідає антикорупційному законодавству, проект закону про приватну детективну діяльність (№ 3010), висловивши низку зауважень, хоча профільний комітет рекомендував його відхилити. Комітет також визнав таким, що відповідає антикорупційному законодавству законопроект про Установу бізнес-омбудсмена в Україні (№ 3607). Ключові зауваження депутатів стосуються порядку утворення нової інституції, визначення статусу бізнес-омбудсмена, його обрання, роботи з інформацією, яка становить таємницю слідства, надання Омбудсменом проектів законодавчих актів і звіту Верховній Раді, фінансування відомства тощо.

Народні депутати наголошували, що це має бути орган, який допомагатиме бізнесу захищати свої права, але не перебирати на себе функції повноважень органів влади чи правоохоронного органу. «Це має бути орган, який приймає скарги, отримує інформацію, необхідну для розгляду цих скарг і за результатами розгляду цих скарг вносить рекомендації органам влади, — зауважила голова комітету Анастасія Радіна. — Не перебирає на себе повноваження правоохоронних органів, не визначає замість органів влади, що їм робити, що не робити». Під час обговорення також відзначали, що необхідно узгодити законопроект із законом про запобігання корупції.

Розглянувши питання про оголошення відбору представника від Верховної Ради України до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), комітет вирішив надати три тижні для подання необхідних документів кандидатами — до 23 вересня.

Народний депутат Іван Шинкаренко запропонував ухвалити звернення комітету до НАБУ щодо проведення належного досудового розслідування у кримінальному провадженні у справі щодо зловживань під час ремонту гідротехнічної споруди на Дніпрі та вжиття всіх невідкладних заходів із метою притягнення винних осіб до відповідальності та повернення державних коштів у сумі понад 20 мільйонів гривень.

І. Шинкаренко розповів, що до нього звернулося всеукраїнське об’єднання «Антикорупційний блокпост» з приводу такої ситуації: компанія ПАТ «Київгідромонтаж» перемогла в тендері на ремонт гідротехнічної споруди на Дніпрі, замовником якого було визначено Державне підприємство «Укрводшлях». «Однак не було виконано жодних робіт за умовами цього тендеру, — заявив депутат. — Загальна сума тендеру становила майже 20 мільйонів гривень, відповідні документи було направлено до НАБУ, відкрито кримінальне провадження. Але по факту це кримінальне провадження не розслідується, і на сьогодні було повторно проведено тендер, і вже є новий виконавець». За словами депутата, важливим моментом є те, що кінцевим бенефіціаром компанії «Київгідромонтаж» є дружина одного з міністрів: «Тому це дуже чутливе питання — гроші до бюджету не повернуто і роботи не виконано». У свою чергу депутат Олексій Жмеренецький запропонував направити ще одне звернення до НАБУ та до інших правоохоронних органів щодо стану розгляду резонансних справ, внесених до ЄРДР, щодо яких було спрямовано звернення народних депутатів України.
Голова комітету Анастасія Радіна запропонувала ухвалити звернення на наступному засіданні комітету, підготувавши і проаналізувавши інформацію, які відповіді отримав комітет на депутатські звернення.

Пролунали пропозиції провести впродовж четвертої сесії виїзні засідання комітету в Харкові, на Донеччині та Луганщині. Рішення щодо проведення виїзних засідань буде ухвалено на наступному засіданні комітету.