Бажаєш спокійнішого життя для своєї родини, друзів та знайомих — не цурайся в цьому допомагати. У Білозерському районі Херсонщини місцевий бізнесмен (власник будівельної фірми) так і зробив. Він не пошкодував виділити 420 тис. грн на придбання тринадцяти «розумних» камер відеоспостереження. Їх встановили у райцентрі — селищі Білозерка, а також селах Томина Балка та Надеждівка, які входять до складу Білозерської ОТГ.

Нові камери вже підключили до пульту у місцевому відділенні Нацполіції. Завдяки цьому з перших днів розкрили два злочини: «електронні вартові» допомогли визначити шлях пересування іномарки, викраденої у Херсоні, а також ідентифікувати двох чи то хуліганів, чи то злодіїв, котрі пошкодили ролети на будівлі промтоварного магазину у райцентрі.

Утім, правоохоронці кажуть, що таких систем спостереження більшає і по регіону загалом. За даними начальника відділу комунікації ГУ Національної поліції Херсонщини Тетяни Пшонь, відповідно до регіональної програми «Безпечне місто», у Херсоні, Каховці, Скадовську, тому ж Білозерському районі вже встановили та підключили 73 «розумні» камери. І незабаром їх кількість ще зростатиме.