Як розповів голова «Укравтодору» Олександр Кубраков, «Велике будівництво» є системним планом із масштабного відродження інфраструктурної сфери країни. Держагенція вже запустила свій проект «Дороги та робота», який допоміг працевлаштувати понад 14 500 шляховиків.

«Для підвищення престижності професії та забезпечення соціальних гарантій відомство звернулося до компаній, які зобов’язалися утримувати заробітну плату дорожникам на рівні не менш як 9 670 гривень, забезпечувати медичне страхування та офіційне працевлаштування. А тепер ще й підписали меморандум з Чернівецьким національним університетом, де готуватимуть фахівців. Додатковий акцент робимо на практичній частині навчання, а також плануємо проводити спільні наукові дослідження», — розповів Олександр Кубраков.

У свою чергу, ректор Чернівецького національного університету Роман Петришин запевняє, що його навчальний заклад готовий долучитися до підготовки висококваліфікованих шляховиків, адже на ринку праці існує значний дефіцит таких кадрів.