В обласному центрі він поклав квіти до Меморіалу героям Антитерористичної операції, що розміщений на Центральному кладовищі міста.

Під час зустрічі з учасниками війни на Донбасі та членами їхніх сімей главу держави поінформували про проблеми із працевлаштуванням, які виникають у бійців після демобілізації. «Підприємці, котрі зберегли свій бізнес, мають завдячувати за це хлопцям, котрі воювали на фронті, — прокоментував ситуацію В. Зеленський. — Тому дуже простий варіант — стимулювати підприємців для створення робочих місць та працевлаштування ветеранів».

Президент пообіцяв державну підтримку комунальному підприємству обласної ради «Аеропорт «Суми» — зокрема в ремонті злітно-посадкової смуги. Голова облдержадміністрації Роман Грищенко наголосив, що смуга сумського летовища за своїми параметрами не поступається тим, що діють у найбільших аеропортах держави, тому Суми в перспективі могли б приймати літаки будь-якого класу. У місті також могли б дозаправлятися повітряні судна, що здійснюють наддовгі маршрути з Європи до Азії або навпаки.

Президент ознайомився з перебігом національної програми «Велике будівництво» на Сумщині. За словами керівника регіону Р. Грищенка, до кінця року в області мають капітально відремонтувати 160 кілометрів доріг загальнодержавного значення та ще плюс до цього 65 кілометрів місцевих шляхів. На ці роботи виділяється загалом майже три мільярди гривень — це в кілька разів більше, ніж торік. Також у рамках «Великого будівництва» на Сумщині вже завершено спорудження чотирьох амбулаторій та розпочато повну реконструкцію семи приймальних відділень медзакладів. В області капітально відновлюють п’ять шкіл, на двох з яких роботи вже завершено, а в обласному центрі споруджують унікальний дитсадок із природним освітленням, аналогів якому нині немає в Україні.

Тема «Великого будівництва» знайшла своє продовження в Сумському обласному драмтеатрі, де Президент зустрівся з журналістами та відповів на кілька їхніх запитань. За словами В. Зеленського, на Сумщині національна програма реалізується не такими швидкими темпами, як у деяких інших регіонах, але вини місцевої влади у цьому немає. Темпи будівництва в усіх областях, насамперед відновлення доріг, могли б бути значно вищі, якби роботи ніхто не блокував. Від участі у використанні державних коштів відсторонили величезну кількість учасників «схем», вони з цим змиритися не хочуть і тому подають скарги до Антимонопольного комітету та оскаржують результати тендерів у судах.

Володимир Зеленський привітав колектив Сумського обласного драмтеатру із присвоєнням закладу статусу «Національного».

Сумська область.