Верховна Рада України постановляє:

1. Провести 11 листопада 2020 року о 15 годині в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «Проблеми виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини».
2. Кабінету Міністрів України до 28 жовтня 2020 року підготувати і подати до Верховної Ради України тиражовані для народних депутатів України інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань та відповідні пропозиції до проекту рекомендацій парламентських слухань, визначити доповідача із зазначеного питання.
3. Комітету Верховної Ради України з питань правової політики здійснити необхідні заходи щодо організаційного та методичного забезпечення проведення парламентських слухань та за результатами напрацювати відповідний проект рекомендацій.
4. Запросити для участі в парламентських слуханнях представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, профільних міжнародних організацій, науковців та експертів.
5. Запросити для участі в парламентських слуханнях журналістів з числа працівників загальнодержавних та регіональних засобів масової інформації.
6. Апарату Верховної Ради України забезпечити в установленому порядку пряму трансляцію парламентських слухань.
7. Апарату Верховної Ради України забезпечити в установленому порядку фінансування витрат, необхідних для організації і проведення зазначених парламентських слухань, стенографування та видання матеріалів парламентських слухань Видавництвом Верховної Ради України.
8. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України Д. РАЗУМКОВ.

м. Київ, 2 вересня 2020 року.
№ 848-IX.