І це, попри те, що Демократична партія соціалістів (ДПС), яку очолює президент Міло Джуканович, уже визнала свій неуспіх, хоча й отримала більшу кількість голосів виборців - 35,06 відсотка. Нині у трьох опозиційних коаліцій у сумі голосів більше, що дає їм підставу для одержання абсолютної більшості мандатів в 81-містному парламенті (41 мандат проти 40 у ДПС).

Затримку з оголошенням підсумків виборів і остаточним розподілом депутатських мандатів прес-секретар ЦВК Чорногорії Мерсудін Даутович пояснив у вівторок, 8 вересня, тим, що на виборчій дільниці села Петніца, доросле населення якого становить усього 400 чоловік, призначені повторні вибори. Вони мають пройти 10 вересня. Враховуючи ту обставину, що в Петніце переважно проживають боснійці (78,94 відсотка), а чорногорців і сербів зовсім мало (відповідно 1,6 і 0,16 відсотків), то в попередніх результатах можуть статися вирішальні зміни. Важливо пам'ятати, що Демократичну партію соціалістів підтримують усі політичні сили національних меншин.

ЦВК оголосила, що після закінчення виборів у Петніце, надається всього 72 години на оскарження в суді їхніх результатів. Строк подачі позовів минає ввечері 13 вересня, а значить не пізніше 14 вересня будуть відомі остаточні результати парламентських виборів і підсумковий розподіл місць у парламенті.