Надання першої долікарської допомоги «Рятівник» і «Тактична медицина», інтелектуальні змагання на знання історії України «Відун», конкурс строю і пісні «Впоряд», першість «Неповне розбирання та складання АК», змагання «Спортивне орієнтування», перетягування линви. У таких видах у парку культури й відпочинку імені Т. Г. Шевченка змагалися 130 учасників фіналу міського етапу всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у віці від 11 до 17 років у складі 13 команд.

Фінал мав відбутися у травні. Гра традиційно була б триденною із проведенням фестивалю, а також ночівлями. Але через карантин організаторам довелося відкласти захід. І ось, нарешті, фінал відбувся, хоч і за скороченою програмою.

«Учасники до нього ретельно готувалися, тому не проводити його ми не могли. Цього року серед незвичного — зміна локації, а також кубок переможців саме з цього року стає перехідним», — розповіла начальниця управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання міськради Дар’я Біла.

Через карантин також довелося дещо скоротити програму і зменшити кількість осіб на території проведення гри.

«Однак, незважаючи на все це, рівень підготовки дітей досить високий і фінал був цікавим. За це хвала і юним учасникам, і вихователям, які в умовах дистанційного навчання змогли підготуватися до гри й гідно представити свої рої», — зазначив головний суддя, заступник отамана з проведення гри «Сокіл» («Джура») 2019—2020 років Олександр Шураєв.

Перше місце в старшій віковій категорії посів рій СЗШ № 6 «Воїни світла-6». Переможцями в середній віковій категорії стали учасники рою «Молодь України» НВК № 4. На команди-призери чекають подарунки — екскурсії по Україні наступного року.

«За п’ять років ми посідали перше місце тричі. Запорукою перемоги є дисципліна. Багато залежить від керівника рою, адже він має знати команду, яка складається з різних людей зі своїми амбіціями та характером. Потрібно вміти прислухатися до них, домовлятися, згуртовувати в міцну команду», — вважає ройова рою «Воїни світла-6» Валерія Бабко-Мала.

Учасники змагань скуштували українські страви і біля вечірнього багаття послухали виступ лідера гурту «Тінь сонця» Сергія Василюка.

Фото прес-служби Дніпровської міськради.