Там на сьогодні планувалося, але не відбулося спільне патрулювання.

«О 14:15 російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми. Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала відбутися зустріч представників СЦКК та ОБСЄ. Такі дії противника засвідчують, що ворог не тільки свідомо та цілеспрямовано йде на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби», — йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства оборони України.

У штабі ООС зазначають, що українські захисники продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки. Крім військовослужбовців ЗСУ, у районі проведення Операції об’єднаних сил виконують свої завдання інші складові сил оборони. «У прифронтових районах саперами ДСНС України розміновано понад десять гектарів території та передано на знищення 92 вибухонебезпечні предмети. Окрім цього, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Зокрема, минулої доби завершено відновлення 17 будинків, ще на 25 об’єктах роботи тривають», — йдеться у повідомленні.

Тим часом на одному із полігонів на півдні України тривають тренування танкових і десантно-штурмових підрозділів ЗСУ.

«Танкісти відпрацьовують водіння на пересіченій місцевості, розгортання в бойовий порядок, вихід на певні рубежі, а також дії при обороні та контрнаступі, — каже командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. — У свою чергу десантники виконують завдання з вогневої підготовки. Зокрема, стрільбу із стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, метання ручних гранат тощо. Крім того, військовослужбовці відпрацьовують питання тактичної, інженерної та медичної підготовки».