За даними прес-центру штабу ООС, ворог обстріляв зі стрілецької зброї позиції наших військ неподалік Шумів, де мала відбутися зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки. Завдяки оперативності українських розвідників дії бойовиків були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ.

Окрім того, два ворожі обстріли зафіксовано на ділянці фронту поблизу Золотого. Спочатку ворог застосував трасуючу кулю для підпалу трави, а згодом відкрив вогонь по позиціях ЗСУ зі стрілецької зброї.

«Наші захисники зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було», — зазначили в штабі.

Також наші військові розповіли про нахабні вимоги окупантів для інспектування позицій ЗСУ біля Шумів. Як розповів деяким ЗМІ заступник командувача ООС Богдан Бондар, бойовики хотіли проводити інспектування позицій українських військових поблизу селища Шуми під своїми «прапорами». Росіяни та їхні сателіти вимагали відвідування нових, узгоджених точок, фото і відеофіксацію, а також підписання спільного протоколу про інспекцію.

«Вони, наприклад, заявляли: ми хочемо перевірити таку точку з координатами. Через день-два — надсилають іншу. Потім третю. А коли спостерігачі місії ОБСЄ перебували на позиціях, противник підняв у повітря розвідувальні дрони, а це — грубе порушення перемир’я. Крім того, під час інспекції бойовики здійснили прицільний обстріл позицій зі стрілецької зброї», — зазначив він.

У штабі й на передовій вважають, що ідея з інспекцією була інформаційною провокацією.