Про це вчора на брифінгу повідомив речник Міноборони Михайло Шаравара.

Однак російські окупаційні війська використовують режим повного та всеосяжного припинення вогню для облаштування та укріплення своїх позицій. Згідно з даними міжнародних спостерігачів, зафіксовано десятки метрів свіжовиритих траншей поблизу населених пунктів Зайцеве, Лозове, Молодіжне, інформує прес-служба штабу ООС з посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 14 вересня.

«11 вересня на Донеччині, в населеному пункті Зайцеве, вперше зафіксовано 40-метрову траншею, що починається з подвір’я приватного цивільного будинку та проходить у північно-західному напрямку, а поблизу Лозового відмічено укріплення наявної позиції», — йдеться в повідомленні.

Крім того, 12 вересня поблизу н.п. Молодіжне (Луганська область) за межами ділянки розведення в районі н.п. Золоте СММ задокументувала нову траншею завдовжки 5 метрів, поряд з якою було вугілля. Українська сторона СЦКК наголошує, що наведені факти чітко показують на порушення Мінських домовленостей та досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню, зокрема п. 1 про заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії.