Господарює ефективно, використовуючи передові технології у вирощуванні сільгоспкультур.

— Цьогоріч вирощуємо кукурудзу та сою, маємо хороші види на урожай, він обіцяє бути одним з найкращих в області, — каже виконувач обов’язків директора «Лендком-Симонів» Михайло Дзюба.

Тішать цьогорічні поля і директора ТОВ Сергія Лук’яненка, який вклав у створення підприємства багато зусиль, знань, досвіду і (усміхається) часточку душі:

— Ми завжди переживаємо за врожаї, оскільки відчуваємо велику відповідальність перед селянами, які довірили нам паї.

У високих врожаях зацікавлені не лише орендатори, а й власники паїв. Бо ж від того матимуть дивіденди. Їх видають тільки грішми, сума залежить від розміру паю та оцінки землі.

— Орендарі завжди своєчасно розраховуються з людьми, — каже одна з власниць паю Марія Шандецька, яка задоволена своїм вибором інвестора. Такої ж думки Лідія Гнесюк, Фаїна Краля, Галина Домбровська, які довірили свої земельні паї «Лендком-Симонів».

Такі інвестори дуже потрібні селам, вважають керівники Корецького і Гощанського районів. Вони входять до складу бюджетоутворюючих підприємств обох районів, оскільки вчасно і в повному обсязі сплачують податки. Та й вони не лише обробляють землю, а й дають роботу сільському населенню, хай навіть сезонну. Бо проблема зайнятості дуже гостро стоїть в усіх селах області. Скажімо, «Лендком-Симонів» у сезон наймає майже тридцять працівників. У пошані тут механізатори, які працюють на новітній, імпортній сільськогосподарській техніці. Вони тримаються роботи, бо мають непогані заробітки, про них турбується інвестор. Скажімо, у селі Черниця Корецького району для них облаштували так званий пункт-базу, де вони після праці можуть прийняти душ, відпочити біля телевізора, приготувати їсти, за потреби переночувати. Умови тут чудові.

До речі, «Лендком-Симонів» допомагає селам. Так, Головниці виділили 70 тисяч гривень на огорожу цвинтаря, у Жатківці побудували дитячий майданчик, у Князівці купили телевізор для школи, виділяє кошти на церкви... Звертаються люди по допомогу на лікування — виділяли її мешканцям Головниці, Жатківки. Та хіба все перелічиш?

— «Лендком-Симонів» допоміг придбати УЗД-апарат для нашої лікарської амбулаторії. Торік придбали м’ячі, виділяли пальне для команди футболістів. Обіцяє спонсорувати і підтримувати місцевий футбол і в цьому році, — каже голова Бугринської ОТГ Сергій Пилипчук, який сподівається на продовження такої співпраці і в майбутньому.

Такі ж надії і в голови Синівської сільської ради Миколи Волкошовця:

— Ми теж зацікавлені у такій співпраці. Адже вже відчули допомогу від «Лендком-Симонів». Інвестор виділив 75 тисяч гривень на освітлення вулиці у селі Синів, 10 тисяч для потреб релігійних громад, 12 тисяч на двері у шкільну їдальню, 30 тисяч гривень на ремонт дороги у селі Терентіїв. Придбали інвестори і калорифер у терентіївський дитсадок.

Загалом товариство у Корецькому та Гощанському районах має репутацію ефективного господарника, порядного і чесного орендатора.

Фото з відкритих джерел.