Під таким заголовком у понеділок на сайті Державного концерну опубліковано своєрідний звіт-відповідь від Мустафи Найєма, заступника гендиректора Укроборонпрому з питань взаємодії з органами державної влади. Це реакція на статтю, оприлюднену минулого тижня на сайті Інформаційно-консалтингової компанії «Defense Express», де дається оцінка діяльності генерального директора концерну Айвараса Абромавичуса. Зокрема, стверджується, що «безапеляційні заяви про успіхи Абромавичуса та його команди з 11 заступників б’ються об статистику, яка свідчить про падіння виробництва учетверо, експорту — уп’ятеро, збільшення загальної заборгованості на 700 млн гривень». А ще ідеться про гальмування реформи, звільнення тисячі працівників та високі зарплати, які отримує менеджмент концерну.

На думку Мустафи Найєма, у такий спосіб проти Укроборонпрому у ЗМІ розгорнули замовну дезінформаційну кампанію, джерелом якої стала вищезгадана публікація. Він стверджує: наведені показники не відповідають дійсності. І апелює іншими цифрами за підсумками півріччя. Мовляв, цю офіційну звітність концерн подав до Міністерства економіки.

Ось цитата зі звіту: «Обсяг виробництва — збільшився. За шість місяців 2020 року ми виконали 98% плану з виготовлення та ремонту озброєння та військової техніки. Це на 11% більше, ніж минулого року. За 8 місяців 2020 року лише в рамках виконання державного оборонного замовлення Укроборонпром виготовив, відремонтував та модернізував 1155 одиниць техніки, при цьому через пізнє контрактування з боку Міноборони здача основної кількості техніки запланована на третій квартал 2020 року»... Щодо експорту, то Найєм визнає: він знизився на третину (34%) через коронавірус. Він зазначає: «Падіння основних показників діяльності, спричинене світовою пандемією, торкнулося не тільки українських експортерів, а є загальносвітовою тенденцією на світовому ринку озброєнь».

Щодо заборгованості із заробітної плати, за словами заступника гендиректора, на 42 підприємствах Укроборонпрому вона становить 560 млн грн, 260 з яких — борги Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП).

Натомість він наголошує на іншій «нормі»: за рік роботи концерну по жодному з підписаних за цей період контрактів і по жодному члену нової команди не зареєстровано жодного кримінального провадження.

Ось така боротьба цифр.