ПАОК (Греція) — «Бенфіка» (Португалія). 2:1.

«Гент» (Бельгія) — «Рапід» (Австрія, Відень). 2:1 (Дорош, 36, Яремчук, 59 (п)— Демір, 90+3).

«Динамо» (Україна, Київ) — АЗ (Нідерланди, Алкмар). 2:0. Голи: Родрігес, 48, Шапаренко, 87.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко (Лєднєв, 90+1), Буяльський (Андрієвський, 79), Родрігес, де Пена, Супряга (Вербич, 74). Тренер — Мірча Луческу.

АЗ: Бізот, Свенссон, Влар (Сугавара, 79), Копмейнерс, Вейндал, де Віт, Класі (Ідріссі, 58), Мідтше (Дройф, 66), Стенгс, Гудмундссон, Боаду. Тренер — Арне Слот.

Рефері — Орель Грінфельд (Ізраїль).

Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. 22 градуси.

Матч почався дещо несподівано, бо кияни віддали ініціативу гостям. І ті певний час намагалися загострити гру, діяти щільно і задиристо.

Однак поступово ситуація вирівнялася. «Динамо» організувало кілька атак. Але нічого істотного обом командам створити не вдавалося. Зокрема, для досягнення мети динамівцям трохи бракувало швидкості і концентрації.

Щоправда, на останній хвилині тайму міг відзначитися Буяльський, котрий опинився в районі 11-метрової позначки, де його точною передачею знайшов Кендзьора. Але потужний удар півоборонця, на жаль, прийшовся в голову гравця АЗ.
«Сухий» перший тайм. І надія на те, що «Динамо» після перерви діятиме активніше і гостріше.

Уже перші хвилини тайму підтвердили такі сподівання. Одна з перших атак «Динамо» завершилася голом. Буяльський вивів на ударну позицію Родрігеса (на знімку), який буквально розстріляв ворота АЗ. Потім було багато боротьби, наближалося завершення поєдинку, а напруження зростало. Та його розрядили господарі, провівши другий м’яч. Невтомний Кендзьора, який постійно підключався до атак, прострелив по воротах, м’яч відскочив від воротаря на голову Шапаренку, і той не схибив.

***

Коментар Арне Слота:

— Чому настільки різні тайми? Головна причина — швидкий гол господарів на початку другої половини. Після цього «Динамо» сіло нижче, ми були змушені розкриватися, з’являлися зони, якими суперник користувався. Це дуже вплинуло на

перебіг зустрічі.

«Динамо» зіграло проти нас досить сильно. Можливо, в наступному раунді проти «Гента» їм буде легше. А оцінювати перспективи киян на груповому етапі Ліги чемпіонів важко.

***

На прес-конференції після поєдинку Мірча Луческу, у притаманному йому жвавому стилі, охоче спілкувався з журналістами:

— Було тактичне змагання опонентів. АЗ завдяки застосуванню дальніх передач майже виграв свій чемпіонат — не забувайте про це. Вони виманюють суперника і закидають м’яч за спини оборонцям. Ми дуже добре нівелювали їхні сильні сторони, перекрили зони, в які вони хотіли робити ті навісні передачі. У першому таймі не дали їм нічого створити.

У перерві я сказав хлопцям, щоб вони мали терпіння. Було зрозуміло, що АЗ лізтиме вперед, а у нас з’явиться простір для контратак. Так і сталося. Дуже вдячний футболістам за неймовірну самовіддачу та якісну гру. Родрігеса в перерві потрібно було замінювати, але я повірив у нього, а він віддячив забитим м’ячем.

Забарний сьогодні дуже добре зіграв. Я довіряю молодим, а вони створюють конкуренцію, виправдовують сподівання. Не забувайте про Миколенка. Він зіграв не на своїй позиції, але мав чудовий вигляд. Утім, не справедливо когось виділяти — вся команда зіграла супер. Ми ще тільки створюємо ансамбль, перебуваємо в пошуку свого шляху. Ще потрібен час.

***

Отже, вітаємо «Динамо», котре вийшло до плей-оф кваліфікації. Там воно зустрінеться з «Гентом». Етап складається з двох матчів. Перший — відбудеться на полі суперника, на «Геламко Арені», 22 вересня, а другий — у Києві на НСК «Олімпійський» 29 вересня.

Фото ФК «Динамо».