Адже моєму співрозмовнику лише 44 роки.

Схоже, Микола Євгенович уже звик до такої реакції, а тому пожартував: «Я скрізь встигаю». Але це не жарт: це правда, бо успішний він не лише в сімейному житті, а й у бізнесі. Він практично з нуля створив і розвинув свою власну справу — підприємство «СТО-блок», яке залежно від сезону дає роботу майже сорока місцевим мешканцям. Підприємство займається ремонтом доріг, виробництвом тротуарної плитки, блоків на огорожі, має станцію техобслуговування автомобілів.

— Побільше б нам у районі таких підприємців, — каже голова Корецької районної ради Ігор Хоменчук. — Колектив цього підприємства чесно трудиться, заробляє гроші, сплачує податки, відтак поповнює місцевий бюджет. Торік Микола Бобровський та його колектив були серед кращих платників податків Корецького району.

Минулого року «СТО-блок» мало більший обсяг робіт з будівництва доріг, оскільки цьогоріч обсяги скоротилися через пандемію. І все ж у свій доробок «СТО-блок» зарахувало прокладені торік білощебеневі дороги в селах Велика Клецька, Жорнівка, Топча, Сапожин, асфальтування вулиць Котляревського й Гайдамацької в Корці, Головниці, Даничеві. У цьому році «СТО-блок» прокладало білощебеневі дороги в Стовпині, Самострілах, виконувало ямковий ремонт доріг у Городищі, Головниці та інших населених пунктах Корецького району.

До речі, великим попитом користується й тротуарна плитка з маркою «СТО-блок». Її реалізують по всій Україні, але основний ринок — Рівненська, Житомирська, Київська області.

А ось на СТО господарює дружина Миколи Бобровського Марія. Тому він спокійний за тил не тільки домашній, а й у цьому виробничому підрозділі підприємства.

До речі, свого часу, як мені розповіли пересічні мешканці Корця, Микола Євгенович десь придбав несправного автобуса, власними коштами і зусиллями його відремонтував, після чого передав на схід. Тепер його використовують для перевезення військовослужбовців. Та ще багато добрих справ зробив Микола Євгенович для наших бійців на сході. За активне волонтерство Микола Бобровський отримав відзнаку Президента України.

У Корецькому районі Микола Бобровський заслужив репутацію не лише успішного підприємця, а й щедрого мецената, спонсора. Мені назвали багато добрих справ, зроблених Миколою Євгеновичем. Серед них постійна підтримка різних спортивних змагань, культурних заходів, зокрема, фестивалів.

— Я спеціально не запам’ятовую, кому допомагав, — зізнається Микола Бобровський, а далі продовжив: — Допомагали Корецькій центральній районній лікарні — закупили для неї пульсоксиметри, медичні костюми, захисні маски тощо. До 1 вересня школам № 1 та села Головниця подарували безконтактні термометри для вимірювання температури тіла. Не відмовляємо в допомозі й людям, коли їм потрібні кошти на лікування чи в них складна життєва ситуація...

Робота роботою, а надійний домашній тил таки сприяє успішності, мотивує працювати добре, бо є для кого. У Миколи Євгеновича таким тилом є улюблений і поки що єдиний онучок Артем — син старшої доньки Вікторії та її чоловіка Олександра, молодша донька Софія і, звичайно ж, дружина Марія, яка долучена до сімейного бізнесу, очолює один з його підрозділів — станцію техобслуговування. Тож за такої підтримки, звичайно ж, главі сім’ї працювати приємно, у задоволення.

Рівне.

Фото надано автором.