Благодійний вантаж передали Євросоюз і Програма розвитку ООН в Україні.

Бахмутська лікарня інтенсивного лікування, Костянтинівська інфекційна лікарня, Мирноградська інфекційна лікарня та Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Краматорську тепер зможуть ще ефективніше реагувати на пандемію COVID-19.

«Належний захист медичного персоналу є надважливим для зменшення зростання захворюваності серед медиків, тому ми докладаємо максимальних зусиль, щоб медичні установи Донеччини та Луганщини були забезпечені таким захистом», — зазначила координаторка компонента «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН з відновлення та розбудови миру Олена Рудич.

«Щодня центр приймає десятки викликів від пацієнтів із лихоманкою, серед яких вирізняється чималий відсоток осіб із COVID-19. Співробітники супроводжують хворих під час доправлення до медичних закладів, щоденно ризикуючи власним здоров’ям, а нові респіратори допоможуть цю небезпеку значно зменшити», — зазначив керівник Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Кіяшко.

Фото прес-служби Донецької ОДА.