На цьому під час брифінгу наголосила народний депутат Ніна Южаніна («Європейська солідарність»). «Влада чомусь закрила очі і не бачить людей, які борються за право працювати в Україні легально і сплачувати податки», — зауважила вона.

За словами Ніни Южаніної, у Верховній Раді вже зареєстровано два законопроекти, які дають підприємцям можливість працювати та поступово вирішують проблеми тотальної фіскалізації. «Із тіньовою економікою треба боротися, але починати треба не з підприємців, — наголосила народний депутат. — Не маючи ніякого обґрунтування щодо того, на що саме та як вплине тотальне застосування касових апаратів, люди вправі говорити, що для них створюються неможливі умови для подальшої роботи. Ми за те, щоб Верховна Рада професійно та терміново розглянула проекти законів, які дозволять з 1 січня 2021 року всім підприємцям на спрощеній системі оподаткування робити самостійно вибір — працювати з касовими апаратами, чи з електронними ґаджетами, які відображатимуть всі операції».

Співавтор цих законодавчих ініціатив народний депутат Олег Синютка («Європейська солідарність») зауважив, що дрібні підприємці дають роботу більш як семи мільйонам фізичних осіб та забезпечують майже 50 відсотків додаткових надходжень до місцевих бюджетів.

«Вимагаємо, щоб керівництво Верховної Ради не просто провело зустріч із керівниками руху «Save ФО», а й внесло на порядок денний законопроекти, які припинять чиновницький тиск на бізнес», — акцентував він.