«Єгор» — командир відділення.

А 15 вересня в районі Шумів на розтяжці підірвалися полковник Олександр Аполонов і прапорщик Віктор Залевський. Їхньому життю загрози немає. На Приазов’ї в районі Водяного на вибухівці підірвався морський піхотинець. З пораненнями середньої тяжкості його доправили до лікарні. Також, за даними ОБСЄ, бойовики порушують умови перемир’я по всій лінії фронту, укріплюють свої позиції.

Ми проходимо на позицію у Мар’їнці, яка напередодні зазнала обстрілу.

«Єгор», командир відділення, каже, що він спостерігав за противником в оптичний прилад. Найімовірніше, вони побачили відблиск і вистрілили спочатку одиночним, а потім чергою. І досить прицільно. «Ось ви бачите сліди від куль на мішках.

Коли погода погана, вітер чи дощ, вони можуть вистрілити з РПГ, навіть з СПГ. Хоч зараз і перемир’я, але ворог нас постійно провокує. Вони укріплюють свої споруди. Безпілотники над нами не літають», — каже командир відділення.

Тут, у дворі напівзруйнованого будинку, боєць Олександр поглиблює траншею. Задля безпеки — своєї і товаришів. Він розповідає, що ситуація напружена. Щодня чекають, що щось може трапитися. На тому боці все непередбачувано. Постріли бувають часто.

Військовик з позивним «Депутат» веде спостереження за противником. Він каже, що бойовики постійно щось роблять. От сьогодні ремонтували дах будинку. «Це моя перша ротація. Я тут уже п’ятий місяць. Звісно, коли ти тут, то відчуття не такі, як бувають, коли бачиш по телевізору сюжети про війну. Одна справа — сидячи на дивані, дивитися, як тут стріляють, і зовсім інша — коли стріляють у тебе. Це зовсім різні відчуття. Звикнути до цього неможливо, і ти відчуваєш страх. А зараз, під час режиму тиші, зовсім не страшно», — каже «Депутат».

Командир відділення «Єгор» розповідає, що в ЗСУ служить з 2015 року і не пропустив жодної ротації в зоні бойових дій.

— У мене є донька. І я пішов на війну заради неї. Коли вона вчитиме історію, а ми вже залишимося в історії нашої країни, вона в мене запитає: «Батьку, а де ти був у той час. І я їй гордо відповім: «Я був там, я стояв за своїх братів, за неньку Україну», — каже воїн.

Фото автора.