Займання в різних частинах наметового містечка виникли майже одночасно, що ускладнило роботу пожежників. Мігранти намагалися звалити провину на остров'ян, які були незадоволені неприємним сусідством з біженцями, які не дотримувалися гігієни, промишляли побутовим злодійством, не гербували й грабежами.

Як повідомив міністр цивільного захисту Греції Міхаліс Хрісохоідіс, уже затримано п'ятьох підозрюваних із числа молодих мешканців табору, ще одного розшукують і на острові, і серед тих, кого встигли оселити на кораблях або вивезти на материк. Став зрозумілий і мотив підпалу - у таборі виявили 35 заражених коронавірусом, яких разом з родинами й найближчими сусідами санітарна влада мала намір ізолювати від решти. Через це в "Морії" виникли зворушення, які завершилися грандіозною пожежею, що вщент знищила всі намети й більшість контейнерів.

Грецька влада вирішила встановити нове наметове містечко на Лесбосі для тимчасового поселення мігрантів. Хоча проти цього заперечують мешканці острова й самі біженці. Останні вимагають, щоб їм дозволили виїзд в інші держави Євросоюзу або переселили на материк. Деякі країни Євросоюзу погодилися прийняти в себе лише дітей, які жили на Лесбосі без батьків і близьких родичів. А будівництво табору триває, тому що майже 12 тисяч осіб залишилися без даху над головою.