Іноземці, які прямували на свято Рош га-Шана в Умані попри заборону й досі сподіваються потрапити до нашої країни.

Вони очікують навпроти пункту пропуску «Нові Яриловичі», що на Чернігівщині. Волонтери їх забезпечили кошерною їжею та напоями. Про це на одному з каналів розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. Він також додав, що майже півсотні громадян Ізраїлю, які намагалися перетнути кордон у Волинській області, повертаються додому. «По Волинській області ми бачимо, що іноземці повернулися, натомість на чернігівській ділянці вони залишаються. Адже сподіваються, що прикордонники все ж пропустять їх на територію України, однак їм вкотре наголошують наші співробітники про ті обмеження, які діють за рішенням уряду України щодо заборони в’їзду іноземців на територію нашої держави», — наголосив Демченко.

Нагадаємо, хасиди намагаються дістатися на святкування Рош га-Шана через Білорусь — але застрягли на українському кордоні, оскільки до кінця вересня Кабмін заборонив в’їзд іноземців.

P. S. На вчорашньому засіданні Кабмін підтримав закриття пункту пропуску на кордоні з Білоруссю «Нові Яриловичі». Такі обмежувальні заходи впроваджено через поширення коронавірусної хвороби, повідомляє прес-служба МВСУ.