На знімку: під час зустрічі високопосадовців Збройних Сил України з учасниками делегації Збройних Сил Республіки Польща.

На Донеччині відбулася зустріч командувача Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка та делегації ЗС Республіки Польща на чолі з командувачем Оперативного командування видів ЗС Республіки Польща генерал-лейтенантом Томашем Пьотровським.

У рамках візиту до району проведення ООС сторони обговорили ситуацію на сході України та стан виконання домовленостей, що набули чинності 27 липня 2020 року.

Сергій Наєв і Володимир Кравченко ознайомили учасників іноземної делегації з поточною безпековою та оперативною ситуацією та із заходами, що вживаються для стабілізації й покращення гуманітарної складової в районі проведення ООС.

За їхніми словами, обстановка в районі проведення ООС залишається складною, але контрольованою. Вони наголосили, що українська сторона в повному обсязі виконує досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи домовленості.

Водночас збройні формування Російської Федерації систематично їх порушують. Практично вздовж усієї лінії розмежування зберігаються потенційні ризики для наших військ.

Томаш Пьотровський зазначив, що аналіз інформації зі сходу України показує: найбільшим дестабілізатором ситуації на Донбасі є Російська Федерація.

— За останні кілька років ми пересвідчилися, що наш бойовий досвід порівняно з досвідом українських воїнів є значно меншим. Ми вивчаємо ваші надбання в боротьбі із серйозним противником. Військо Польське зацікавлене в плідній співпраці і планує розширювати військове співробітництво як у військово-морському, так і авіаційному компонентах.

Після завершення зустрічі українські та польські військові завітали до одного з підрозділів, задіяного в операції Об’єднаних сил. Польські партнери отримали можливість не лише скласти уявлення про умови несення бойової служби й побуту особового складу, а й детально ознайомитися з обстановкою в смузі відповідальності цього підрозділу безпосередньо на місці виконання бойових завдань.

Фото Служби зв’язків з громадськістю Командування Об’єднаних сил ЗС України.