Підписання Угоди про співпрацю в галузі підтримки дітей та сімей у Луганській області між Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією та Австрійською природоохоронною організацією GLOBAL 2000, яка реалізує гуманітарний проект "Діти Чорнобиля", відбулося у Відні.

Двосторонній документ було підписано в присутності Президента України Володимира Зеленського та Федерального Президента Республіки Австрія Александра Ван дер Беллена очільником Луганської області Сергієм Гайдаєм і виконавчим директором організації охорони навколишнього середовища GLOBAL 2000 Агнесою Заунер (на знімках). Угода про співпрацю передбачає подальшу співпрацю для забезпечення сучасної та доступної медичної допомоги дітям, хворим на рак, організацію реабілітаційних заходів, підвищення кваліфікації медичного персоналу, впровадження сучасних методів супроводу дітей під час лікування, підтримку сімей у складних життєвих ситуаціях та поліпшення якості життя дітей.

"Допомога онкохворим дітям - одна з найболючіших проблем на Луганщині, - сказав голова Луганської ОДА Сергій Гайдай. - Адже тривалий час в області немає дитячого онколога. Для невідкладних випадків виділені три ліжко-місця в хірургічному відділенні обласної дитячої лікарні. Тому змушені лікувати малечу з цим страшним діагнозом у Харкові або Києві. На кінець минулого року в нас було 48 таких діточок. Цього року за результатами обстежень додались ще сім. Нарешті, із підписанням Угоди про співпрацю з GLOBAL 2000, у нас з'явились реальні можливості кардинально змінити стан справ".

Загалом у Луганській області на обліку служб для сім'ї, дітей та молоді та центрів надання соціальних послуг в ОТГ перебувають понад 14 тис. сімей у складних життєвих обставинах, в яких виховуються майже 18,5 тис. дітей.

Фото із сайту Президента України https://www.president.gov.ua