На другому етапі до них підключаться й пілоти ВПС США, які перебувають в Європі. У повідомленні про початок навчань міністерство оборони Болгарії не пояснює, чому вони отримали таку екзотичну назву і як цей плазун пов'язаний з авіацією. Але зазначається, з болгарського боку в них беруть участь винищувачі МіГ-29, а румунська сторона виступить зі ще застарілішими МіГ-21. Канадські та грецькі ВПС відрядили для участі в маневрах літаки F-18 і F-16. На F-16 прилетять до Болгарії й американські льотчики.

Разом з болгарськими військовими пілотами вони відпрацьовуватимуть оборонні операції із захисту територій і об'єктів критичної інфраструктури країни від нальотів авіаційних груп умовного противника, які імітуватимуть і завдання повітряних ударів. Але пілоти, які беруть участь у "Фракійській гадюці-2020", за задумом болгарського командування, повинні будуть і грамотно атакувати противника, узгоджуючи свої дії з колегами.

Навчання триватимуть до 25 вересня. Але, як повідомив начальник оборони Болгарії Еміл Єфтімов, після їхньго закінчення чотири або п'ять американських винищувачів залишаться в країні до середини жовтня "для посилення її протиповітряної оборони".