Про це вчора повідомила прес-служба МОУ. Так, на Луганському напрямку близько опівночі з підствольного гранатомета ворог здійснив обстріл позицій наших захисників поблизу н. п. Катеринівка. А вдень із стрілецької зброї відкрив вогонь неподалік н. п. Водяне.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає. Проте внаслідок необережного поводження з гранатою у районі н. п. Новотошківське загинув один український захисник. Міністерство оборони України висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого... Вчора станом на 12.00 на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів зберігалася тиша.

Проте окупанти на Донбасі за період з 27 липня по 6 вересня здійснили 70 порушень «тиші», 16 разів використовували заборонені для польоту БПЛА, також зафіксовано 17 випадків дообладнання та укріплення ними позицій. Про це заявив заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЕ у середу у Відні, повідомляє Укрінформ. Під час засідання українська сторона продемонструвала делегаціям 57 країн—учасниць ОБСЄ окремі докази діяльності російсько-окупаційних військ на Донбасі щодо укріплення позицій.