Каже, що їжі в них достатньо, мають триразове харчування: «Все в нас є, тільки миру не вистачає».

Щойно ми заїхали на одну з позицій, несподівано чуємо постріли — одиночні й чергу. Командир морпіхів каже, що це несподіванка для нас, а для бійців — звично. Такі провокації відбуваються щодня. «Але ми тільки спостерігаємо, чергуємо цілодобово, готові до будь-якого розвитку подій. За добу три-чотири рази прострілюють наші позиції прицільно й не прицільно. До перемир’я тут по нас працювали міномети, кулемети, ствольна артилерія. Нині ворожі безпілотники літають щодня.

Чуємо звуки техніки — можливо, привозять будматеріали, адже вони не гають часу і укріплюють свої позиції. Важка гусенична техніка теж під’їжджає. Відстань до ворога невелика, вночі за повного штилю навіть чуємо їхні розмови. Вночі бачили групу з трьох осіб, які проповзли метрів 25 у наш бік. Можливо, вони роблять проходи у мінних полях. У інший час ми б їх швидко знищили, але нині тільки доповідаємо про такі події», — каже командир морських піхотинців.

Боєць із позивним «Кірюха» (на знімку) зазначає, що це перше перемир’я, яке виправдовує свою назву. А він знає, про що каже, адже на передовій — уже восьму ротацію.

Противник вивісив у себе на позиціях прапори псевдореспубліки та РФ, але через неадекватність — догори дригом. А за військовими прикметами, перевернутий прапор — символ поразки. Можливо, вищі сили щось знають...

Фото автора.