Чомусь вважається, що успішні спортсмени виростають у великих містах, де є стадіони, плавальні басейни, корти та інші об’єкти фізичної культури. Корсунь-Шевченківська дитячо-юнацька спортивна школа переконливо доводить, що навіть зі скромною інфраструктурою можна досягти чудових результатів і виховати не тільки організованих, наполегливих, цілеспрямованих людей, а й чемпіонів, майстрів спорту.

Нещодавно Корсунь-Шевченківська ДЮСШ відзначила піввіковий ювілей. На святі із вдячністю згадали ініціатора створення закладу і її першого директора Миколу Гончаренка. Подякували Віктору Невідничому, який віддав школі 41 рік! А нинішній директор Сергій Федоренко наголосив, що ДЮСШ стала провідним у краї осередком залучення молоді до спорту та здорового способу життя. Жодне міське та районне свято не минає без показових виступів юних спортсменів, дехто з них став гордістю міста. Як, наприклад, Світлана Марусенко. Наприкінці серпня спортсменка знову здобула титул чемпіонки України в метанні диска та стала срібною призеркою у штовханні ядра.

Зараз у ДЮСШ навчається 360 учнів. Заняття у секціях відвідують не лише юні корсунчани, а й школярі навколишніх сіл. Мотивацією для всіх є приклад наставників — 14 тренерів-викладачів, серед яких відомі спортсмени: багаторазовий чемпіон світу та Європи із дзюдо та самбо серед ветеранів Микола Нечипоренко, учасниця чемпіонату світу з карате, майстер спорту Ксенія Шапошникова, майстер спорту міжнародного класу з тріатлону Олеся Марченко, лауреат районної премії імені Олександра Захаренка тренер Сергій Лисенко, який виховав цілу плеяду легкоатлетів всеукраїнського рівня. Звання майстрів спорту з пауерліфтингу мають директор школи Сергій Федоренко, тренери Руслан Попович, Світлана Слюсар.
Школа з півстолітньою історією молода своїми вихованцями. Педколектив уміло розвиває заклад, орієнтуючись на вподобання молоді. Торік у ДЮСШ з’явився боксерський тренувальний зал, і є сподівання, що цей вид спорту також стане навчальним. Популярні інші класичні види спорту — легка атлетика, футбол, волейбол. Особливо захоплює дітей боротьба. Секції з різноманітних видів боротьби відвідують не лише хлопчики. Дівчатка вподобали карате (на знімку).

Школа має всі умови, щоб із малих несміливих діток виростали сильні і мужні спортсмени, всебічно розвинені й самодостатні особистості.

Черкаська область.

Фото надано автором.