Про це інформує прес-центр ОС. Загрози життю та здоров’ю українських захисників не було, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали, йдеться в повідомленні. Учора, з початку поточної доби, на ділянках відповідальності українських підрозділів було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку противника поблизу н. п. Водяне.

«Перебуваючи напоготові до адекватного реагування на будь-які провокаційні дії противника, підрозділи Об’єднаних сил дотримуються домовленостей, що набули чинності 27 липня 2020 року», — додали у штабі.

Під час засідання Постійної ради ОБСЄ постпред України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк заявив про те, що Росія продовжує застосовувати на Донбасі тактику контрольованої ескалації, здійснюючи окремі збройні провокації з метою змусити Україну погодитися на російські умови врегулювання.

За словами дипломата, саме з метою збереження режиму припинення вогню, якого було так складно досягти, українська сторона втрималася від надання військової відповіді на збройну провокацію російських збройних формувань 6 і 10 вересня.

Тим часом представник України в політичній підгрупі ТКГ Андрій Костін заявив у телеефірі: «Ми погодилися на те, щоб «формула Штайнмаєра» була включена в закон про особливий порядок місцевого самоврядування. Нині тривають перемовини про те, які статті цього закону мають бути змінені, щоб він працював з точки зору права»...