До неї увійшли села Тараканів, Рачин, Великі Загорці і Малі Загорці, де проживає 3,8 тисячі осіб.

Голова Тараканівської ОТГ Наталія Сорочинська (на знімку) щиро вболіває за свою громаду, бо на всіх заходах старається порушити її проблемні питання, зокрема будівництва доріг, з якими самотужки ОТГ не впорається, бо тут потрібне солідне фінансування.

— Завдання восьми місяців з наповнення місцевого бюджету наша ОТГ виконала на 110 відсотків, що в період карантину зробити було дуже складно, — розповідає Наталія Сорочинська. — Дуже підтягнула показник сплата податку на доходи фізичних осіб підприємствами Дубенська аграрная компанія, ПрАТ «Дубрик» (цегельний завод), а також податків за землю, єдиного. Загалом річний бюджет нашої ОТГ становить 27 мільйонів гривень.

По Тараканівській ОТГ багато зроблено з благоустрою. Вона співфінансувала капітальний ремонт дороги. Зроблено вуличне освітлення у селах Малі Загорці, Тараканів, нині роблять його у Великих Загорцях. Котельню Тараканівського ліцею перевели на альтернативне опалення — пелети. Реалізували цей проект на умовах співфінансування: 600 тисяч гривень з обласного і 300 тисяч гривень з місцевого бюджетів.

— Взагалі ми багато зробили по Тараканівському ліцею і Рачинській гімназії: закупили для них нові шкільні меблі, комп’ютери, інтерактивні панелі та дошки. Зробили тут ремонти класів, замінили вікна і двері на енергозберігаючі, замінили покрівлі, як і у Тараканівському дитсадку, де ще й утеплили фасад, зробили ремонт харчоблока (у ліцеї теж), оновили обладнання у ньому, а також закупили меблі для закладу малюків, — перераховує голова Тараканівської ОТГ Наталія Сорочинська, а потім додає: — Власним коштом виготовили проектно-кошторисну документацію для будівництва дитсадка у селі Рачин, бо є потреба у дошкіллі у селі.

Про зроблене в ОТГ її очільниці є що розповісти, але вона назвала наймасштабніші заходи.

Наталія Сорочинська розповіла, що після виборів Тараканівська ОТГ стане найбільшою у межах нинішнього Дубенського району, який теж укрупнюватиметься. До їхньої ОТГ приєднаються ще й Птицька та Плосківська сільські ради, де 12 сіл.

Отож загалом населення становитиме 9,5 тисячі осіб.

Підготувала Олександра ЮРКОВА.

Фото автора.