Найзагрозливіша ситуація складається в Афінах, де зосереджено понад чверть усіх, хто підхопив COVID-19. Тому саме в столиці було вирішено з понеділка, 21 вересня, запровадити низку захисних заходів, які, на думку влади, мають сприяти зниженню рівня зараження.

Газета Protothema повідомила, що до 4 жовтня в столичному регіоні діятиме заборона на проведення концертів і вистав, просто неба разом можуть збиратися не більше десяти осіб. На весіллях, похоронах, церемоніях хрещення дозволено бути присутнім не більш як 20 особам. Людям старше 68 років запропоновано обмежити пересування в місті без особливої потреби, за можливості не користуватися громадським транспортом, а перед виходом на вулицю обов’язково надягати маски. Керівникам державних і приватних підприємств та фірм дано вказівку створити умови для переведення не менше 40% співробітників на дистанційну роботу.

Національній організації суспільного здоров’я доручено посилити контроль над дотриманням строгих заходів і штрафувати тих, хто на робочому місці перебуватиме без маски, а також їхніх керівників. Крім цього, експертам дозволено проводити швидкі тести у всіх місцях для виявлення заражених коронавірусом.

COVID-19 проникнув навіть на Святу гору Афон, де один із монастирів зараз на карантині. Лише за кілька годин в обителі Святого Павла було встановлено вісім випадків зараження, а одного з ченців у дуже тяжкому стані відправлено до найближчої лікарні.