Євстахій Крижанівський  — третій ліворуч.

21 вересня Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) відзначив 53-ту річницю від дня заснування. ІФНТУНГ — єдиний такого профілю заклад вищої освіти — має чим пишатися. Серед понад 50 тисяч випускників — всесвітньо відомі науковці. Нині тут навчаються представники 42 країн. Бакалаврів готують за 35 спеціальностями, магістрів — за 43.

«У нашому університеті впроваджена дуальна форма навчання. Співпрацюємо із 190 галузевими установами-потенційними роботодавцями. Як результат — високий рівень працевлаштування випускників. Академічна мобільність, можливість отримати диплом європейського зразка, високотехнологічні лабораторії «нових поколінь»: апаратно-програмних засобів «SIEMENS», тампонажних розчинів, автоматизованих систем керування та промислових телекомунікацій «Phoenix-Contact», Smart-технологій, «Інтернет речей» притягують щораз більше молоді. Пишаємося геологічним музеєм, мінералогічна колекція якого визнана однією з кращих у Європі та становить національне надбання нашої країни. В університеті — єдине в західних областях наукове містечко «Нова енергія», акредитований міжнародною організацією IWCF тренажерний буровий центр, Центр колективного користування науковим обладнанням «Техноекобезпека Карпат», центр розвитку підприємництва «Бізнес-інкубатор», єдиний у Європі науковий полігон із п’яти нафтових свердловин», — розповів ректор ІФТУНГ Євстахій Крижанівський.

У виші чимало можливостей для самореалізації: студентське відділення міжнародної організації SPE, парламент, профком, Центр культури та дозвілля. Для послуг спудеїв — сучасні гуртожитки, бази відпочинку та практик, а також другий у країні за масштабами спорткомплекс імені Гемби. Він відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд. Тут є секції футболу, волейболу, плавання, настільного тенісу, гандболу, важкої та легкої атлетики, боксу, шахів, спортивної та ритмічної гімнастики, всіх види боротьби тощо.

За Національною програмою «Велике будівництво» завершено капітальний ремонт спорткомплексу університету. Оновлений стадіон за параметрами — на рівні найкращих у державі. Знаково, що тут у жовтні відбуватиметься чемпіонат країни з легкої атлетики.

«Стадіон отримав сертифікат від Федерації легкої атлетики. Він реконструйований відповідно до міжнародних вимог: поліуретанові бігові доріжки, газон футбольного поля із автоматичним поливом та освітленням, нові глядацькі трибуни. Все це в комплексі створює потужну базу для тренувань і змагань високого рівня. І, звісно, розширить можливості університету, котрий виховав не одну плеяду спортсменів всеукраїнського та міжнародного рівнів, серед яких — майстри спорту та заслужені тренери, призери чемпіонатів Європи та світу, переможці Олімпіад. Спорт забезпечує суспільний розвиток та є шляхом для самореалізації. Важливо, що тут займатимуться не лише спортсмени високого рангу, а й студенти і школярі, мешканці міста. Щоб запустити такий стадіон в експлуатацію, потрібні великі інвестиції, кваліфіковані кадри, сучасна техніка та оригінальні інженерні рішення. Отож попереду ще чимало роботи», — акцентує Євстахій Крижанівський.