«Молде» (Норвегія) — «Ференцварош» (Угорщина, Будапешт). 3:3. Команда українського тренера Сергія Реброва здобула перспективну нічию в гостях. До речі, третій м’яч у ворота норвежців забив півоборонець збірної України Ігор Харатін. Він на 87-й хвилині реалізував пенальті.

«Олімпіакос» (Греція, Пірей) — «Омонія» (Кіпр, Нікосія). 2:0.

«Гент» (Бельгія) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:2. Голи: Супряга, 9, Кляйндінст, 41, де Пена, 79.

«Гент»: Руф, Кастро-Монтес, Пластун, Нгадеу-Нгаджуї, Фортуна, Овусу, Дорош, Безус, Яремчук (Кляйндінст, 25), Оджіджа-Офоє (Ботака, 62), Депуатр (Могаммаді, 73). Тренер — Вім де Деккер.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Шапаренко (Шепелєв, 82), Сидорчук, Буяльський, Родрігес (Циганков, 59), де Пена, Супряга (Вербич, 66). Тренер — Мірча Луческу.

Вилучено Безуса, 54 (друге попередження).

Рефері — Овідіу Гацеган (Румунія).

Гент. Стадіон «Геламко Арена». Без глядачів.

19 градусів. Сильний дощ.

Господарі розпочали зустріч досить обережно і навіть не намагалися пресингувати «Динамо» на його половині поля. Кияни більше контролювали м’яч і досить швидко відкрили рахунок. Хоча довелося дещо понервувати.

Олександр Караваєв подав з лівого флангу на Віталія Буяльського, той переправив м’яч на Владислава Супрягу, котрий зблизька забив у порожній кут. Але спочатку рефері не зарахував взяття воріт, визначивши офсайд. Однак арбітр VAR мав іншу думку. Він підтвердив, що динамівський гол був правильним.

Але якось непомітно господарі вирівняли гру і під кінець тайму виявили активність, посилили тиск на позиції киян. У підсумку їм вдалося зрівняти рахунок. Відзначився Тім Кляйндінст, котрий замінив травмованого Романа Яремчука. Він забив після подачі кутового і неупевнених дій Георгія Бущана, якого, на жаль, не виручили оборонці.

У другому таймі команди провели лише 9 хвилин, і «Гент» залишився в меншості. Другу жовту картку отримав Роман Безус. Після цього кияни більше володіли м’ячем, перевели гру на половину поля суперника.

І, зрештою, їм вдалося забити другий м’яч. Відзначився Карлос де Пена (на знімку), котрий, перебуваючи у лівому кутку воротарського майданчика, отримав гостру передачу від Віктора Циганкова і влучно пробив низом між ніг воротаря.

До кінця зустрічі події розгорталися здебільшого біля воріт бельгійців. Динамівці мали ще кілька нагод забити. Але рахунок не змінився.

Мірча Луческу:

— Як я учора казав, головне в цій зустрічі — результат, і ним я дуже задоволений. Другий тайм дався нам краще. Попереду в нас ще матч у відповідь, і ми маємо вже починати готуватися до нього.

Сьогодні ми почали дуже добре, забили швидкий м’яч, і я сподівався, що нам вдасться забити і другий, і третій. Але, на жаль, ми втратили нитки гри. А суперники, впіймавши кураж, чинили тиск на наших оборонців та заробили стандарт, з якого й відігралися в першому таймі.

Гра була швидкою, зокрема і через те, що дощ зробив поле слизьким, було багато контактної боротьби, тому я вирішив нічого не змінювати у перерві, а зробити заміни пізніше, оскільки дуже важко входити в таку гру.

Півоборонець «Динамо» Карлос де Пена, який забив переможний гол, сказав після матчу:

— Хороший результат, ми задоволені перемогою. Приємний рахунок на табло. Наш суперник — хороша команда. Можливо, тепер вона не така переконлива в чемпіонаті Бельгії, але виступає у єврокубках. У її складі є добротні й амбітні виконавці. Тому в Києві нам потрібно діяти ще сильніше, ніж сьогодні, бо «Гент» захоче відігратися...

Отже, кияни зробили серйозну заявку на вихід до групового раунду Ліги чемпіонів. Тепер удома вони мають зіграти якомога зібраніше і завершити справу на позитивній ноті.

Нагадаємо, що матч у відповідь відбудеться 29 вересня на НСК «Олімпійський» у Києві.

Фото ФК «Динамо».