З них уряд планує спрямувати 55 млрд євро під інвестиції — на розширення доступу до Інтернету, будівництво дитячих садків, програми для автовиробників та інші проекти.

Про це на прес-конференції заявив міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц. Він також зазначив, що під час нинішньої надзвичайної ситуації у зв’язку з коронакризою бюджет передбачає нові запозичення — 96 млрд євро. Вони, власне, й будуть спрямовані на боротьбу з економічними наслідками пандемії. Відповідно до прийнятого рішення із 2022 року передбачається знову задіяти так званий борговий пояс, проте нові кредити — 22,4 млрд євро — плановано на 2024-й.

Міністр фінансів прокоментував високий рівень нового боргу: «Наступного року в нас знову буде винятково великий бюджет, ми беремо додаткові запозичення у розмірі майже 100 млрд євро, трохи більше 96 млрд. Це дуже велика сума, але вона необхідна для стабілізації економіки, що цілком очевидно. Я переконаний: те, що ми робимо, досить правильний підхід. Ми так чинитимемо в 2021 році, щоб усіма силами протидіяти кризі. Але нам, звісно, слід дуже обережно поводитися з нашими грішми». Олаф Шольц також зазначив, що уряд діє рішуче, навіть коли ціна таких рішень дуже висока, оскільки бездіяльність обійдеться країні набагато дорожче.

Берлін.