«Ми не можемо провести вибори зараз, оскільки це сукупність багатьох аспектів: і вільний доступ, і свобода слова, і можливість обирати та бути обраним, і можливість агітувати. Вибори — завжди демократичний процес, а не призначення тих чи інших людей на виборні посади», — сказав він під час інтерв’ю телеканалу «Прямий».

Окремо Дмитро Разумков зазначив, що Верховна Рада має оголосити вибори не пізніше ніж за 90 днів до їх проведення, а тому внесення змін до постанови може поставити під сумнів легітимність проведення місцевих виборів. Керівник парламенту додав, що відсутність можливості для проведення виборів на тимчасово окупованих територіях не впливає на Мінський процес.

«Тільки-но Верховна Рада матиме законні підстави, вона обов’язково проголосує відповідну постанову, і вибори відбудуться. Якщо говорити про пункти Мінських домовленостей, то, на жаль, поки що не виконані перші вісім пунктів. Вони передують дев’ятому, який і стосується проведення виборів. Тож говорити, що Верховна Рада якось негативно впливає на цей процес, — некоректно», — зауважив Д. Разумков.

Голова Верховної Ради зазначив, що таку позицію підтримують і в Офісі Президента. «Я дуже радий, що і Офіс, і його керівник підтримують Верховну Раду в тому, що нині провести чесні вибори на тимчасово окупованих територіях неможливо.

Це демонструє єдність довкола важливих питань національної безпеки й демократичних виборів», — резюмував Дмитро Разумков.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото  прес-служби апарату Верховної Ради України.