З метою забезпечення безпечного освітнього процесу в умовах карантину, запровадженого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), Верховна Рада України постановляє:

1. Звернутися до Кабінету Міністрів України щодо проведення перерозподілу видатків фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками з метою створення умов для забезпечення безпечного освітнього процесу в умовах карантину.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України при перерозподілі видатків фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками передбачити видатки згідно з розрахунками на:

запровадження нової бюджетної програми «Заохочення педагогічних працівників в умовах карантину» для виплати надбавки у розмірі 50 відсотків посадового окладу за виконання особливо важливої роботи із забезпечення освітнього процесу в умовах карантину педагогічним працівникам, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, в обсязі 5 790 523,00 тис. гривень;

запровадження нової бюджетної програми «Безпечна школа» для забезпечення закладів загальної середньої освіти дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту учасників освітнього процесу в обсязі 2 272 468,1 тис. гривень, а саме:

медичні маски - 1 219 800,9 тис. гривень;

дезінфікуючі засоби для обробки рук і шкіри - 331 739,9 тис. гривень;

дезінфікуючі засоби для поверхонь (парти, підлога) - 720 927,3 тис. гривень.

3. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України Д. РАЗУМКОВ.

м. Київ, 18 вересня 2020 року.
№ 921-IX.