За легендою навчань, упродовж кількох днів підрозділи сил оборони стримували наступальну операцію ворога. При цьому не допущено висадку морських і повітряних десантів противника, а також вжито заходів щодо виведення військових частин та підрозділів з-під ворожих ударів крилатими ракетами морського базування.

Водночас детально відпрацьовано питання координації вогневого ураження. Передусім — розвідки позицій противника за допомогою безпілотних літальних апаратів, а вже після цього — завдання високоточних ударів по найважливіших об’єктах.

Йдеться про превентивні авіаційні удари й вогневе ураження об’єктів, розташованих у глибині оборони противника, з реактивних систем залпового вогню «Вільха», «Ураган» і ударного оперативно-тактичного середньовисотного безпілотного літального апарата «Bayraktar», а також ураження противника з озброєння бойових машин, реактивної та самохідної артилерії, мінометів та інших вогневих засобів.

Органами управління Національної поліції та Служби безпеки України вжито заходів контррозвідувального забезпечення та охорони громадського порядку.

Нині триває узгодження заходів взаємодії наземного, повітряного, морського угруповань та дій Сил спеціальних операцій щодо проведення контрудару під прикриттям авіації.

Разом переможемо!

Служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

Фото зі сторінки Командування об’єднаних сил ЗС України у Фейсбуці.