Урядовець відвідав Національний університет «Острозька академія» і взяв участь у Міжнародному безпековому проекті «Острог Форум 2020». Захід проводиться щорічно.

Олексій Резніков розповів учасникам форуму історію та мету створення очолюваного ним міністерства. Це реінтеграція тимчасово окупованих територій, які країна почала втрачати ще до початку російської агресії.

«Відкритої війни немає. Є гібридна, яка включає й інформаційну. Зокрема, сьогодні українські ЗМІ час від часу спираються на цитати представників РФ. Вони стають першоджерелом для обговорення в українському суспільстві. Це спеціальна інформаційна операція», — зазначив Олексій Резніков. І додав, що таким фактам можна протистояти завдяки критичному мисленню.

Своєю чергою голова Рівненської ОДА Віталій Коваль порівняв «Острог Форум» зі справжнім центром напрацювання ідей національної безпеки. Адже деокупація території, протидія гібридним загрозам, подолання існуючих викликів — це важливі та стратегічні питання для нашої країни.

«Студенти Острозької академії — майбутнє нації. Вони вже сьогодні задумуються над тим, як посилити безпеку нашої країни. Впевнений, що разом нам усе вдасться. І в майбутньому наша країна знову стане цілісною та незалежною», — наголосив Віталій Коваль.

Фото Рівненської ОДА.