На знімку: голова Музиківської ОТГ Олександр Лейбзон підписує договір про співробітництво з гміною Громадка.

Пандемія коронавірусу вносить корективи навіть у міжнародні зв'язки. Скажімо, Музиківська об'єднана територіальна громада, що на Херсонщині, та гміна Громадка Болеславецького повіту Нижньосілезького воєводства Республіки Польща домовилися про партнерство і розробили й договір про економічне, інвестиційне та культурне співробітництво. Однак підписувати його довелося дистанційно.

Голова Музиківської ОТГ Олександр Лейбзон поставив автограф під своїм примірником документа українською та польською мовами, а війт гміни Даріуш Павліщі – під своїм. Звичайно, перед цим текст договору узгодили та підтримали депутати органів самоврядування як в Україні, так і в Польщі.

Олександр Лейбзон каже, що Музиківська ОТГ – одна з перших об'єднаних територіальних громад на Херсонщині. Гміна Громадка має вдвічі більший досвід життя й розвитку в умовах децентралізації. Тож її членам є що порадити українським друзям – навіть на відстані. Та рано чи пізно будуть поїздки на стажування, реалізація спільних проектів, робочі поїздки та особисті зустрічі. Адже епідемія колись та закінчиться.

Фото надане Музиківською ОТГ.