Військово-Морські сили ЗС України взяли участь в активній фазі стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля-2020», мета якого — практичне виконання завдань у багатонаціональному середовищі за стандартами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності з підрозділами держав-партнерів, Державною прикордонною службою України, морською пошуково-рятувальною службою та серед підрозділів Збройних Сил України.

Кораблі Військово-Морських сил ЗС України виконували практичні завдання в морі. Висуваючись у район виконання завдань, на одному з кораблів вахтова служба отримала сигнал «Навчальна тривога!», за яким бойові розрахунки відпрацювали заходи протидиверсійної оборони з виконанням бойової стрільби та метанням гранат по умовних диверсантах. Паралельно корабельно-катерна група відпрацювала низку тактичних вправ, серед яких — виконання бойових артилерійських стрільб по берегових цілях, висадка морського десанту на необладнане узбережжя, ведення мінно-загороджувальних дій, тактичне маневрування в строях та ордерах, відбиття нападу противника в морі тощо.

Штурмовики Су-25 Повітряних сил ЗС України здійснювали авіапідтримку морпіхів, які вели бій за висадку та морським і повітряним шляхами здійснювали нарощування сил на визначеному оперативному напрямку. Зі свого боку інший підрозділ морської піхоти під прикриттям мінометного розрахунку відпрацював завдання з оборони важливих об’єктів інфраструктури та захоплення і утримання панівних висот від нападу умовного противника.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото Служби зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.