Її передбачено Програмою з благоустрою міста на 2020 рік. Початку реалізації проекту передувала розробка проектно-кошторисної документації, її затвердження, проведення тендера на виконання робіт через систему «Прозоро».

Відповідно до проектної документації, реконструкція Меморіалу Слави передбачає комплекс підготовчих будівельних робіт, облаштування квітників, встановлення плит, базальтових поребриків, лавок та урн для сміття, ліхтарів вуличного освітлення, лицювання сходів базальтовими плитами, вкладання бруківки та ін.

Також з Меморіалу Слави буде демонтовано цифри «1941—1945», які за радянських часів окреслювали період Великої Вітчизняної війни, а на їх місці встановлять нові — «1939—1945» — період Другої світової війни.

На Меморіалі Слави в Костополі будуть розміщені всі пам’ятні знаки та скульптури, які вшановують подвиги та жертв радянської доби. Зокрема, до вже наявних на Меморіалі монументів доєднається пам’ятник жертвам голодоморів, який нині стоїть у парку відпочинку по вулиці Незалежності.