«Омонія» (Кіпр, Нікосія) — «Олімпіакос» (Греція, Пірей). 0:0. Перший матч — 0:2.

«Ференцварош» (Угорщина) — «Мольде» (Норвегія). 0:0. Перший матч — 3:3.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Гент» (Бельгія). 3:0. Голи: Буяльський, 9, де Пена, 36 (п), Родрігес, 49 (п). Перший матч — 2:1.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко, (Андрієвський, 77), Буяльський, де Пена (Вербич, 59), Родрігес (Циганков, 60), Супряга. Тренер — Мірча Луческу.

«Гент»: Руф, Кастро-Монтес (Ботака, 65), Пластун, Нгадеу-Нгаджу, Фортуна, Овусу (Маре, 54), Дорш, Букарі, Кляйндінст, Ньянгбо, Депуатр (Самуас,74). Тренер — Вім де Деккер.

Рефері — Шимон Марциняк (Польща).

Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. 15 градусів.

Мірча Луческу просив підопічних забути про результат зустрічі в Бельгії. І вони в першому таймі задовольнили бажання наставника. Динамівці наситили оборону і середину поля, щоб не дати супернику проводити швидкі атаки.

І самі кияни не забували гостро атакувати. Важливо, що вони досить швидко відкрили рахунок. Владислав Супряга, перебуваючи у правій частині карного майданчика гостей, прострелив, а Буяльський (на знімку) ефектно п’яткою переправив м’яч у ворота.

Потім Шапаренко потужно пробив здалеку, але влучив у бокову стійку.

Утім, гості не знітилися, а продовжували чинити опір. Інколи їхні контратаки були дуже небезпечні. Футболісти з Бельгії намагалися бити по воротах господарів за найменшої нагоди.

Хоча слід сказати, що наступальні дії динамівців були змістовнішими і гострішими. Зрештою, вони збільшили перевагу. Рукою біля своїх воріт зіграв Пластун. І де Пена сильним ударом низом поцілив у правий кут, реалізувавши пенальті.

Після перерви «Гент» діяв ще гостріше і наполегливіше, але знову забивали тільки кияни. Ще один 11-метровий у ворота гостей рефері призначив на початку другого тайму. Фортуна поблизу своїх воріт збив прудконогого Супрягу. А вже Жерсон

Родрігес довів справу до успішного завершення — пробив чітко і упевнено.

Другий тайм можна сміливо назвати бенефісом Георгія Бущана. Воротар «Динамо» за кількістю відбитих м’ячів наблизився до рівня голкіперів провідних європеських клубів.

Пропонуємо коментар Бущана після зустрічі:

— Ми забили третій м’яч, і це нас заспокоїло. Крім того, накопичилася втома. Думаю, що тренер скаже нам про помилки, і ми їх виправимо. Сподіваюся, що надалі такого не буде. Хотілося б зіграти краще, але матч забудеться, а результат залишиться.

Мірча Луческу:

— Радий, що ми пройшли далі і змагатимемося в групі, але я незадоволений грою. Мені не сподобалася розслабленість футболістів після третього гола. «Гент» користувався цим і створив безліч моментів. У суперника з’явилося чимало стандартів, він подавав кутові. А це його козир. І все-таки хочу подякувати хлопцям, адже ми вирішили завдання виходу до групи.

— Чи розумієте, що з кожною перемогою команди від вас вимагатимуть ще більше? Ви готові до цього?

— Це абсолютно нормально. Для цього я тут і перебуваю, щоб вигравати, створити команду, яка перемагатиме. Кожна звитяга додає ентузіазму, хочеться жити, тренувати, досягати нових звершень.

Я задоволений тим, як минув цей період — ми забили 18 м’ячів в останніх іграх, свою роботу виконали якісно, навіть попри те, що було багато травмованих. Сподіваюся, що так буде й надалі.

Загалом я задоволений усім, хоча було нелегко. Повторюся, було багато травмованих, плюс велика різниця в очках між першим та другим місцем за підсумками минулого чемпіонату, яка позначалася у психологічному плані. І в цих умовах ми домоглися дуже хороших результатів...

Отже, київське «Динамо» вперше з 2016 року зіграє у груповому етапі Ліги чемпіонів.

Цього вечора аналогічного успіху досягли «Ференцварош» і «Олімпіакос». Зрозуміло, ми радіємо за результат угорського клубу, який очолює наш Сергій Ребров. А під його орудою виступають українці Ігор Харатін та Олександр Зубков.

Жеребкування груп відбудеться сьогодні. І ми дізнаємося суперників «Динамо» та «Шахтаря».

Фото ФК «Динамо».